Bart Helmantel

Op zoek naar schoonheid en essentie. Geboeid door akoestiek, licht en de magie van het leven. Toveren met muziek en beelden. Later in mijn leven ontdekte ik de helende en betoverende kracht van laagfrequente muziek en de Maya cultuur. Met hun fabelachtige en fenomenale kalender de Tzolkin konden de Maya's fenomenaal de (dag)energie interpreteren. De  Maya's zijn meesters in het duiden van ruimte en tijd. Ze hebben bijzondere communicatie en informatie achtergelaten op deze planeet.

 

Vroeger was ik naast muziek en tekenen enorm bezig met getallen. De magie van getallen. De wetmatigheden van het Universum. Ik was vooral innerlijk constant vragen aan het stellen. Is het heelal ooit eindig? En wat is daarna dan?  Voor mij zijn de Maya's mijn grote steun in het omgaan met multidimensionale vraagstukken. Ik heb ze nu bijna 8 jaar leren vertalen in werkbare alledaagse handreikingen. Ook voor jou!

 

De combinatie van mijn eigen levenservaring en de wereld om mij heen die danig in beweging is en wat mij betreft vastloopt in eenzijdigheid, zorgt er voor dat ik mijn talenten heb  gebundeld. Muziek, taal, kunst en Mystiek geven mij toegang tot het Grote Potentieel. Het Universum, waar alles is ontstaat en weer verder evalueert.

 

Mijn biografie is er een van dromen, experimenteren, ontdekken vastlopen en op zoek gaan naar oplossingen van een probleem. Voor mij is de ingang muziek, taal, kunst en mystiek. Wat zit er achter de volgende deur. Elke nieuwe deur die ik open doe, leidt weer naar de volgende beste versie van mijzelf.


De keren dat ik ben vastgelopen in mijn leven heeft altijd te maken gehad dat ik niet geloofde dat ik een multidimensionaal wezen ben. Doordat niet te herkennen en te erkennen heb ik mijn ware kracht steeds terug moeten eisen. Dat betekende dat ik mijn overtuigingen wel móest aankijken, anders kwam ik niet verder.

 

Daaruit is Acoustic  Frequency Master ontstaan. Ik bied met laagfrequente klanken met de didgeridoo, stem, klank akoestische gitaar enorm sterke soundscapes. Hierdoor kom je razendsnel bij je essentie. In jouw essentie liggen jouw oplossingen. Jouw potentieel.

 

Ik help je jouw potentieel te openen en te leven naar je eigen overtuigingen. Overtuigingen die jouw verbinden met het grote geheel. Om zo te blijven evolueren naar telkens de beste versie van jezelf op dat moment.


Mijn hele leven adem ik avontuur, (taal)kunst en muziek. Dat begon al vroeg met viool, piano, orgel en zang. Gedreven, gepassioneerd en improviserend, altijd op zoek naar mystiek en schoonheid van het leven in al haar puurheid. Op 19 jarige leeftijd ontdekte ik de Spaanse gitaar en was er direct verliefd op. Muzikaal groeide ik o.a. verder met uitheemse instrumenten als de didgeridoo en jembe. Allemaal autodidactisch.

Inspiratie komt voor mij uit vele muzikale hoeken en windstreken, met één belangrijke gemeenschappelijke factor; Authenticiteit. Fado, Keltische volksmuziek, Flamenco, Klassiek, Gipsy fingerstyle, Wereldmuziek en natuurvolkeren zoals Indianen Afrikanen en Aboriginals. Voor mij is muziek maken volledig opgaan in een open spel in het moment.


Ik word als het ware één met mijn stem en instrument en vind de akkoorden en klanken van dat moment. De laatste jaren profileer ik mijzelf als muzikant, met een passie voor zang, spel en een Ambient sound voor een magische muzikale reis om mensen te inspireren om meer vanuit hun hart te leven.

Ik speel en zing in een frequentie van 432hz. Deze resoneert sterk met je lichaam en dat voel je. Het is als thuiskomen. Ook songwriting krijgt weer een belangrijke plek in mijn muziek. Toen ik zeven jaar geleden met gitaarles begon, nam alles een grote vlucht en ben ik écht helemaal in mijn muziek gaan wonen…..


Ik nodig je van harte uit voor een fantastische muzikale reis.

Enjoy!